in de haven van

Blankenberge

Beoordeling door Chef Luc Bellings

“Wat een ontdekking. Net waar je het het minste verwacht – in een simpel café in een uithoek van de jachthaven in Blankenberge – blijken de garnaalkroketten met ruime voorsprong de beste. Eén tik met de vork op de perfect dunne, klassieke chapelurekorst toont een mooie, smeuïge vulling, waarin direct de royale hoeveelheid garnalen opvalt. Zeker een tiental per kroket. De garnalen zijn niet alleen gigantisch groot – zelden gezien als kroketvulling – maar aan hun grijzige kleur en nog wat resterende ‘vellekes’ te merken ook handgepeld. Straf! Dat zijn we op geen enkel ander adres tegengekomen. Bovendien is de vulling niet overgetomateerd. Ook al zijn ze niet huisgemaakt, naar prijs-kwaliteit zijn dit de beste garnaalkroketten die ik de laatste jaren aan de kust ben tegengekomen. Voor één kroket uit het vuistje – boterham incluis – tel je hier amper 5,5 euro neer. Of 11 euro voor twee, wat bijna de helft is van elders. Waar de kroketten vandaan komen, houdt de uitbater liever geheim, maar geloof me: ze zijn écht wel deze omweg waard.”